Guide till skolväskor från Ergobag

Skolväskor från Ergobag är inspirerade av trekkingryggsäckar och är kända för sina höga standarder, bland annat inom ergonomi. Ergobag har vunnit flera priser i olika test internationellt.

Skolväskor

Skolväskor från Ergobag. Stort sortiment hos NEYE.

Pennfodral

Pennskrin och pennfodral från Ergobag. Handla online hos NEYE.

Förskoleryggsäckar

Väska till förskolan för barn. Stort urval från Ergobag hos NEYE.

Köp dina favoriter

Video guide: Prime

Upptäck alla funktioner som är inbyggda i skolväskan Prime. Modellen Ergobag Prime är den internationella storsäljaren och ett populärt val för elever i förskoleklass till årskurs 4. Ergobag kombinerar ergonomikonceptet från innovativa trekkingryggsäckar med allt det en skolväska behöver när det gäller funktion och design.

Skolväskor från Ergobag. Stort urval hos NEYE.

Ergonomi & innovation

Ergobags innovativa "Your-Size-System" möjliggör regelbundna justeringar för att säkerställa den perfekta passformen, oavsett hur snabbt ett barn växer. Skolväskans höjd i ryggen kan justeras till barnets längd från 100 till 150 cm. Det gör också att väskan kan användas över flera klassnivåer.

Ergobag Prime har en fast botten, ett brett avtagbart höftbälte och integrerat förvaringsutrymme för matlåda och vattenflaska. Tyget är tillverkat av 100% återvunna PET-flaskor.

Ergobag 0-4:e klass

Allt till skoldagen

Ergobag tilbehör
Pynt till skolväskor från Ergobag. Stort urval hos NEYE.

Söta nyckelringar till skolväskan

Gör väskan personlig med söta nyckelringar eller de populära Kletties, som är Ergobags klistermärken till deras skolväskor. De nya nyckelringarna har ett mjukt minibjörn-utseende, som små söta vänner som följer med barnet till skolan. Välj din favorit bland urvalet av Ergobag Hangies nyckelringar och Kletties klistermärken med kardborreband.

Köp pynt till skolväskan

Små ryggsäckar

Ergobags ryggsäckar för förskolebarn har gott om plats för , samt alla de andra småsakerna som de små packar för äventyrliga dagsutflykter.

Ergobag förskoleryggsäckar

Past, present & future

För över 10 år sedan, fascinerade av idén att utveckla en skolväska inspirerad av trekkingryggsäckar, utvecklade fyra vänner den första ergonomiska skolväskan i Köln, Tyskland. Sedan dess har märket satt nya standarder i branschen genom att prioritera skyddet av barns hälsa och vår miljö. Ergobag strävar efter att inspirera barn och deras föräldrar att upptäcka nya saker, växa tillsammans och uppleva en färgglad barndom.

Om hållbarhet

Återvinningsmetoder och miljö har varit en integrerad del av deras produktion i över 10 år. Med partners som bluesign®, ClimatePartner, Fair Wear Foundation och Gruener Knopf vid sin sida, sätter de år efter år nya standarder. Sedan starten har deras skolväskor tillverkats av PET-flaskor och varit fria från skadlig kemi.

Med bluesign® har ergobag en oberoende partner vid sin sida som granskar hela leveranskedjan för resursbesparingar och avstånd från skadliga kemikalier. Ergobag samarbetar med många bluesign®-certifierade leverantörer och använder inga kemikalier som är svåra att bryta ned i naturen. Dessutom är hela kollektionen PFC-fri (per- och polyfluorerade kemikalier).

Socialt ansvar står också i centrum för Ergobag. Därför har Fair Wear Foundation upprepade gånger utmärkt Ergobag med den eftertraktade "Leader Status" för företagets ansträngningar att främja socialt ansvar och rättvisa arbetsförhållanden på produktionsställena.

Företaget bakom Ergobag, FOND OF, driver flera ryggsäcksmärken, t.ex. Affenzahn ryggsäckar för små barn och Satch skolväskor, som riktar sig till äldre skolbarn. Alla märken utmärker sig genom att vara unika med avseende på produkternas design och funktionalitet, och inte minst ansvarstagandet i produktionen. Detta innebär bland annat ett starkt fokus på att spara naturresurser. Till exempel genom att återvinna PET-flaskor till textilier, så att plastavfall får ny användning.

På så sätt minskas användningen av naturliga, begränsade resurser. När det gäller transport av material till produktionen, ser Ergobag också till att inga tomma flaskor skickas från Europa till Asien, så att miljön inte påverkas mer än absolut nödvändigt.

Sedan 2015 har Ergobag arbetat med konkreta mål, som kontinuerligt rapporteras i deras CSR-rapport. Läs mer om Ergobags hållbarhetsmål inom exempelvis återvunna material, klimat och sociala förhållanden.

Testvinnare med hållbarhet och ergonomi i topp

Den populära skolväskan Ergobag Prime har vid flera skolväsktester blivit prisad för väskans förtjänster. Senast 2021, där väskorna testades av konsumentrådet, på parametrar som vattentäthet, styrka, hållbarhet, ergonomi, funktion och oönskad kemi. Väskorna undersöktes i detta sammanhang på 2 laboratorier avseende oönskad kemi och hållbarhet samt av en ergoterapeut, som gick igenom väskorna tillsammans med barn i åldersgruppen förskoleklass till årskurs 3. Ergoterapeuten gav Ergobag Prime högsta betyg i testets viktigaste kriterium, nämligen ergonomin. Med "Your-Size-systemet" kan Ergobag Prime anpassas till barnets storlek, polstringar och justerbara remmar bidrar till hög bärkomfort, och det breda vadderade höftbältet ser till att avlasta ryggen.

Skolväskan fick också höga betyg för sin smuts- och vattenavvisande design, både vad gäller vattentäthet och i alla testets slitagetester.

Se alla Ergobag skolväskor
Se alla Ergobag skolset
Se alla Ergobag gymnastikväskor