Vem är NEYE?

NEYE krundades i 1881 och är en nordisk återförsäljare av väskor, resväskor, ryggsäckar och accessoarer.

NEYE-kedjan består av två webbshops online och 43 butiker över hela Danmark samt 1 butik på Emporia i Malmö, Sverige.

Vi är marknadsledande i Danmark inom väskor, ryggsäckar, resväskor och tillbehör och vi säljer ett stort antal internationellt och nationellt erkända varumärken. NEYE har cirka 350 anställda och hos NEYE vill vi gärna vara kända för att ha det största och bästa sortimentet av väskor och tillbehör inom mode, fritid och resor.

NEYE’s grundare, Johannes Neye, öppnade den första NEYE-butiken år 1881 på Vimmelskaftet i Köpenhamn. Då specialiserade man sig på lädervaror och du kan hitta ett stort sortiment av högkvalitativa lädervaror hos NEYE även idag. 

NEYE ägs av en fond (NEYE-fonden) som donerar allt överskott till sjukdomsbekämpande forskning, särskilt cancerforskning.

Läs mer om NEYE's historia här.

NEYE-Fonden donerar allt överskott till cancerforskning

NEYE-Fonden, som äger alla NEYE-butiker samt webbshoppen, grundades 1977 av släktingar till NEYE’s grundare, Johannes Neye. NEYE-Fonden har donerat pengar till olika forskningsprojekt och professorat sedan 1977 - allt med syfte att forska i cancer och förebygga sjukdomen.

Det innebär att oavsett vad du köper på neye.se eller i våra butiker, så går överskottet till cancerforskning. 

Vi är stolta över vår historia och vårt viktiga syfte

I dagens detaljhandel är det inte många företag som har en historia som sträcker sig helt tillbaka till 1881. Men hos NEYE påminns vi dagligen om våra rötter. Alla anställda, oavsett om de arbetar på kontoret, på lagret eller i en av våra butiker, arbetar med det övergripande syftet att driva butikskedjan och skapa ett överskott som ska gå till cancerforskning. 

Ansvar och ledarskap i NEYE-Fonden

I samband med ändringarna av lagen om kommersiella fonder, som trädde i kraft i Danmark den 1 januari 2015, infördes i lagens paragraf § 60 en lag som säger att "styrelsen ska redogöra för hur de förhåller sig till rekommendationerna för god fondsledning som utarbetats av kommittén för god fondsledning".

Redogörelsen ska inkluderas i årsredovisningen eller på fondens webbplats. I december 2014 utfärdade kommittén för god fondsledning totalt 16 rekommendationer för god fondsledning. Styrelsen för NEYE-Fonden förhåller sig till rekommendationerna och redogör för detta i samband med årsredovisningen.

Rekommendationerna och redogörelserna har införlivats i årsredovisningen för 2022/2023, som kan ses här.

 


Vem är NEYE? Butiker Jobba hos NEYE Klubb NEYE PR & Press Kundservice Kontaktuppgifter Köpvillkor Klarna Webbordrar Betalning Leverans Öppet Köp och Retur Reklamation Personuppgiftspolicy Samhällsansvar Vad är GRS-certifiering? Presentkort/tillgodokvitto Tävlingsregler