Vi donerar allt överskott till cancerforskning

Sedan 1977 har NEYE donerat allt överskott till cancerforskning. NEYE ägs nämligen av NEYE-Fonden och därför finns det inga ägare som ska ha sin del av kakan. 

Detta är möjligt på grund av dig och alla våra fantastiska kunder som handlar hos oss på NEYE.

Banner_mikroskop1_SE.jpg
Banner_mikroskop1_SE.jpg

Tack för ditt stöd i kampen mot cancer

Genom NEYE-kedjans överskott stödjer vi cancerforskningen. Det vill säga, ett ekonomiskt överskott som genereras från alla väskor, ryggsäckar och resväskor som varje dag säljs i våra butiker och på webbshoppen. Så om du ändå har bestämt dig för att köpa en väska, resväska eller något helt annat – varför inte köpa det hos oss på NEYE?

När NEYE-Fonden donerar pengar kan beloppen både vara små och stora engångsdonationer. Detta är möjligt på grund av dig och alla våra fantastiska kunder som handlar hos NEYE.

NEYE-Fondens donationer

NEYE-Fondens donationer

NEYE-Fondens donationer

136 miljoner till cancerforskning

De senaste 10 åren har vi donerat drygt 136 miljoner kronor (90 miljoner DKK) till cancerforskning. När NEYE-Fonden donerar pengar kan beloppen både vara små och stora engångsdonationer. Detta är möjligt på grund av dig och alla våra fantastiska kunder som handlar hos oss på NEYE.
 

SE FLER DONATIONER HÄR

Om NEYE-Fonden

NEYE-Fonden, som äger alla NEYE-butikerna i Danmark och Sverige samt webbshoppen neye.dk och neye.se, grundades år 1977. NEYE-Fonden stödjer kampen mot sjukdomar, närmare bestämt cancerforskning.

Donationerna görs med hjälp av de överskott som NEYE-kedjan genererar. Det är NEYE-Fondens styrelse som varje år beslutar vilka projekt fonden ska stödja. I styrelsen sitter alltid en medicinskt kunnig medlem för att säkerställa att pengarna används där de gör mest nytta. För närvarande är det styrelsemedlem och Professor vid Köpenhamns universitet, DSc Ole William Petersen, Dept. Of Cellular and Molecular Medicine.

Läs om NEYE-Fondens historia

Fondansökningar

Fonden stödjer cancerbekämpande forskning och det är möjligt att ansöka året runt. Fondstyrelsen träffas fyra gånger om året för att granska inkomna ansökningar. Vi använder Grant Compass för att ta emot och behandla ansökningar.