Domänen rizzo.se vidarebefordrar till neye.se

Guide till skolväskor från JEVA

För det danska företaget JEVA är ergonomi en grundläggande princip. Med sin långa erfarenhet har JEVA utvecklat skolväskor och ryggsäckar som passar perfekt på ryggen, erbjuder utmärkt bärkomfort och har en startvikt som är så låg som möjligt.

Skolväskor

Dreng med Jeva Dragon Draco skoletaske. Stort udvalg af Jeva skoletasker på neye.dk

Pennfodral

Dreng med Jeva penalhus. Stort udvalg af Jeva penalhuse på neye.dk

Se allt fårn JEVA

Pige med Jeva Unicorn Friends skoletaske. Stort udvalg af Jeva skoletasker på neye.dk

Skolväskor för de minsta

Beginners och Intermediate är lätta skolväskor, designade med JEVA:s ergonomiska ryggsystem FOAM-BACK. Beginners är typiskt för barn i förskoleklass till årskurs 2 och Intermediate upp till ungefär årskurs 3. Med Intermediate får man 5 liter extra, och den medföljande gymnastikpåsen är också något större.

Start-Up skolväskan är också en väska för mindre barn, dvs. från förskoleklass till årskurs 2. Med sin låga vikt på endast 800 gram är den perfekt för barnet som vill ha en väska som inte är för stor, men som fortfarande uppfyller kraven på form och funktion.

JEVA små skolväskor

Hitta dina favoriter

Piger med Jeva skoletasker. Se 2024 skoletaske nyheder på neye.dk

Design som skapar glädje

För JEVA handlar design inte bara om form och funktioner, utan även om färger och mönster. Familjen bakom JEVA har alltid själva designat sina produkter. Inspirationen kommer ofta från naturen eller från det som är populärt bland barn. I 2024 års modeller hittar du allt från enhörningar, drakar och dinosaurier till vackra mönster med stjärnor, regnbågar och fotbollar.

När du köper en skolväska från JEVA får du alltid med en smart vattenflaska och en avtagbar gymnastikpåse.

Se nyheter från JEVA

Ergonomi och komfort

Gemensamt för skolväskorna Beginners och Intermediate är den låga vikten och den goda ergonomin, som ger optimal bärkomfort.

FOAMBACK - som har det rätta antalet kuddar, som stödjer precis där de ska på barnets rygg.
Kuddarnas utformning gör att det inte uppstår 'lufthål' – det vill säga att barnets och väskans rygg följs åt.
FOAMBACK är både mjuk och stabil, och formar sig efter barnets rygg.
Axelremmarnas stoppning och utformning säkerställer, tillsammans med det justerbara bröstbandet, rätt viktfördelning.
Det elastiska magbältet EASY-BELT stödjer och håller väskan på plats.

Funktionella egenskaper

Skolväskor från JEVA är praktiskt utformade, så de är lätta för barnet att använda. I huvudfacket finns det en fack för surfplatta som också kan användas som rumdelare. Bokfacket är inte så djupt, vilket håller böckerna nära barnets rygg. På framsidan av väskan finns det ett fack för pennfodral samt ett stort, isolerat fack för matlåda. På sidan finns det en hållare för den medföljande vattenflaskan.

När gymnastikpåsen används hänger den åvanpå på väskan (på framsidan), så att det fortfarande finns fri tillgång till alla fack i väskan. På remmarna finns det ett brett stycke elastik som säkerställer att remmarna inte ändrar den inställda positionen. 

Köp JEVA
Drenge med Jeva rygsække. Stort udvalg af skoletasker 2.-5. klasse på neye.dk

Till större barn

Square och Survivor är lättviktsväskor med optimal bärkomfort för äldre skolbarn. Båda modellerna har ett 3-punktsstött ryggstöd, samt stoppade formade remmar, justerbart bröstband och ett avtagbart midjebälte.

JEVA Square är en ryggsäck på 23 liter och passar bra för årskurs 2-5. Det är en kort ryggsäck, så att barnet inte bär en för stor väska. Vikten på ryggsäcken är endast 1010 gram inklusive gymnastikpåsen.
JEVA Survivor är en ryggsäck på 26 liter, med gott om plats för både böcker och en 15-tums bärbar dator. Den har även en låg vikt på 1100 gram. Som skolväska passar den bra från årskurs 3, samt för alla som behöver en mångsidig ryggsäck

JEVA Square & Survivor

Om JEVA

Det började för mer än 60 år sedan med träskor, läderportföljer och ryggsäckar. Sedan dess har det blivit JEVA:s främsta uppgift att tillverka skolväskor och ryggsäckar optimal ergonomi. De har arbetat med detaljerna, justerat och vidareutvecklat, designat och samtidigt bibehållit den allra bästa kvaliteten.

Ergonomi och komfort

Med sin långa erfarenhet har de skapat skolväskor och ryggsäckar som sitter perfekt på ryggen, har optimal bärkomfort och utan onödiga funktioner. Korrekt viktfördelning uppnås genom att välja en skolväska som inte är djup, så att väskan med de tunga böckerna är placerad så nära kroppen som möjligt. Väskans konstruktion stör inte nacken och bakhuvudet, vilket gör att barnet alltid har fri rörlighet. Det elastiska midjebältet kan ge extra stöd när man rör sig. Midjebältet stör inte, till exempel när man cyklar, eftersom det inte sitter på höften. Om midjebältet används är det viktigt att bröstremmen är spänd, för att undvika att väskan hänger på höften istället för axlarna, vilket skulle förskjuta vikten.

Eftersom god ergonomi också innebär lägsta möjliga vikt på en skolväska, har detta alltid varit en hög prioritet. Ett barn bör högst bära 10-15% av sin egen vikt.

Alla JEVA:s skolväskor har ett stort, isolerat fack för matlådan, eftersom de flesta elever förvarar sin lunch i väskan. Det var faktiskt JEVA som på 1980-talet kom på idén att integrera matlåda, vattenflaska och gymnastikpåse i en skolväska.

Produktion

JEVA:s skolväskor och ryggsäckar är tillverkade av slitstarkt och vattentätt polyester av bästa kvalitet. JEVA använder återvunna material i produktionen och detta har alltid varit ett naturligt val för dem. Produktionsstället i Kina är utvalt på grund av dess höga moral, goda kvalitet och - inte minst - att det läggs stor vikt vid socialt ansvar.

Väljer man en JEVA får man en ärlig produkt från ett danskt företag med stor erfarenhet av att utveckla de bästa skolväskorna, ryggsäckarna och pennfodralen. De designar och utvecklar själva alla sina produkter, och man kan vara helt säker på att man får en produkt som håller i många år.

De använder en dansk kiropraktor när de utvecklar de särskilda ryggstödssystemen till väskorna. Detta stödjer både deras mål med hög kvalitet, såväl som målet med korrekt ergonomi.