Stilren look och zero waste.

Upptäck det populära varumärket som behärskar stilrena kollektioner och zero waste i sin läderproduktion. Markbergs minimalistiska estetik lyfts fram i varje kollektion genom sofistikerade detaljer som quiltning och dekorativa sömmar, ackompanjerat av säsongens förföriska färger

Crossbody väskor

Markberg crossbody. Stort udvalg af Markberg crossbody tasker på neye.dk

Datorväskor

Markberg Aubrey shopper. Stort udvalg af Markberg shopper tasker på neye.dk

Midjeväskor

Markberg Darla bumbag. Stort udvalg af Markberg bæltetasker på neye.dk

Shoppa dina favoriter

Nyheter SS24

Pastellfärger, canvas, mångsidighet och genomarbetad design. Uppdatera din stil med de senaste nyheterna från Markbergs vår och sommarkollektion, som precis har landat på webbshoppen.

Shop Markberg nyheter
Markberg Recycled. Stort udvalg af Markberg tasker på neye.dk

Recycled

Man behöver inte alltid något nytt för att skapa något bra. Markbergs RECYCLED-serie är tillverkad av 100% återvunnen polyester. Det är också viktigt för Markberg att kunna verifiera att deras produkter är tillverkade med respekt för både människorna som producerar dem och miljön. Därför är alla deras RECYCLED-produkter tillverkade av GRS-certifierat material.

Väskor i återvunnen polyester

Datorväskor

De vackra jobbväskorna från Markberg är designade för att hålla ordning på dina dokument och personliga ägodelar så att du kan fokusera på annat. Fånga dagen med en av de stilfulla och funktionella datorväskorna eller shoppingväskorna från Markberg.

Markberg datorväskor
Markberg bæltetaske. Stort udvalg af Markberg tasker på neye.dk

Midjeväskor

Är du också förtjust i midjeväskor där du har allt du behöver nära till hands? Markbergs härliga utbud sträcker sig från klassiska stilar i läder till en mer urban look. Shoppa deras moderna midjeväskor, till exempel nyheterna Darla och Fame, som båda är i återvunnen polyester.

Markberg midjeväskor

Past, present & future

Markberg är inte bara ett varumärke; det är en berättelse om äkta kärlek. En passion för skapande, att göra skillnad, och för varandra binder samman grundarna, Mette Astrup (MA) och Rune Klemmensen (RK), både i arbetslivet och privat.

Med en strävan efter modern, genomtänkt och funktionell design, bjuder Markberg in till förälskelse i sina produkter. Väskorna, som kännetecknas av sin enkelhet och rena skandinaviska stil, står som exempel på varumärkets ovillkorliga fokus på kvalitet i design, materialval och tillverkningsprocess.

Zero Waste – En revolution inom läderproduktion

I sitt arbete mot spill i produktionen, tar Markberg ett innovativt grepp om restläder – det som annars ses som avfall. Denna restprodukt, ofta bortskuren och bortglömd, ses inte bara som en onödig resursförbrukning utan även en miljörisk. Markberg har dock omvandlat detta till en möjlighet, och leder nu vägen mot en zero waste-tillverkning.

Genom att producera alla sina läderväskor och accessoarer utan läderspill, visar Markberg att ansvarsfullt arbete ligger i deras DNA. Deras banbrytande zero waste-koncept är en kärnkomponent i deras hållbara tillverkningsfilosofi, där varje bit läder får en funktion – oavsett om det är i plånböcker, som dekorativt patchwork på väskor, eller som förstärkande element inuti produkterna. Även de minsta läderbitarna, de sista 5%, får nytt liv som förstärkningar.

Denna strategi optimerar inte bara användningen av material utan försäkrar också kontinuerligt arbete för fabriksarbetarna, vilket bidrar till en mer hållbar produktion och arbetsmiljö. Markbergs tillvägagångssätt förvandlar rester till resurser, vilket understryker deras engagemang för en ansvarsfull läderindustri.

Markberg Recycled – När flaskor blir mode

2020 lanserade Markberg sin banbrytande kollektion av väskor framställda ur återvunnen plast, en innovation där plastflaskor genomgår en förvandling från att först krossas till flingor, sedan smältas ner till små pärlor, vilka slutligen blir till garn. Detta garn används för att skapa det slitstarka polyestermaterialet i Markberg Recycled-väskorna.

En hyllning till kvalitetsläder

Med en förkärlek för detaljer väljer Markberg att arbeta med strukturerat läder, såsom grain och snake, tillverkat av nöthud. Snake-effekten uppnås genom en specifik värmebehandling under produktionen, vilket ger en präglad yta för ett enhetligt utseende. Endast läder av högsta kvalitet används, och produktionen sker i Indien vid en SA8000-certifierad anläggning, vilket garanterar etisk tillverkning.

Dessutom har Markberg en kollektion av antikläder, behandlat med en oljebaserad finish för att framhäva en rustik och naturlig charm. Denna typ av läder, färgat med vegetabiliska ämnen från till exempel bark och rötter, utvecklar en vacker patina över tid. Färgvariationer är naturliga och bidrar till varje produkts unika karaktär. Det är viktigt att endast använda organiska vårdprodukter på detta vegetabiliskt färgade läder, då det inte tål kemikalier.