Domänen rizzo.se vidarebefordrar till neye.se

Tips inför skolstarten. Goda råd hos NEYE.
Tips inför skolstarten. Goda råd hos NEYE.

Är ditt barn redo inför skolstarten?

För de flesta barn markerar skolstarten början på en ny och spännande fas i deras liv. En ny vardag tar form, fylld med lärande, gemenskap och nya upplevelser. Det är därför avgörande att förbereda dem på bästa sätt för dessa nya äventyr. Utforska de bästa märkena av skolväskor och få värdefulla tips för att välja rätt väska till ditt barn, samt vilka viktiga tillbehör som bör finnas i skolväskan varje dag.

w05_2024_SpotComponentCTA_800x480-gode-råd.jpg

Guide: 5 goda råd när man ska välja en skolväska

Underskatta inte vikten av rätt skolväska. Hos NEYE har vi ett brett utbud av kvalitetsskolväskor, och det finns säkert även en som passar ditt barn. Läs vår guide innan ni ska välja en skolväska.

Läs guiden här

Genväg till årskurser

De bästa tillbehören

Få ordning på allt för skoldagen. Från skolväskor och gymnastikpåsar till alla de oumbärliga saker som vattenflaska, matlåda och pennfodral. Vi säljer endast märken som vi kan stå bakom, oavsett om det gäller väskans ergonomi eller tillbehören i väskan. Se det stora utbudet av:

Skolväskor
Pennfodral eller pennskrin
Matlådor
Vattenflaskor
Termos flaskor
Gymnastikväskor
Datorfodral
Pennor & tillbehör

Se alla tillbehör till skolan

En trygg skolstart

Skolstarten handlar om mer än ergonomiska skolväskor och vässade pennor.

Skolstarten handlar också om nya ramar, nya krav och nya vänner – vilket kan vara ganska krävande för barn som samtidigt säger farväl till de trygga ramarna på förskolan. Barnen möter en helt ny vardag, där mötet med stora skolbarn på skolgården kan vara lite av en omställning, samtidigt som de också ska hitta sin egen roll och skapa nya relationer.

Organisationer som Rädda Barnen och Skolkollen har massor av goda råd till dig som förälder, oavsett om det är skolstarten för det lilla barnet eller första skoldagen efter ett långt sommarlov för de lite större barnen. Några tipsa handlar om hur du skapar de bästa förutsättningarna för ditt barns skolstart.

5 tips inför skolstarten från Rädda Barnen

Tips inför skolstarten från Skolkollen

 • Goda råd när barnet ska börja skolan

  Få barnet i en bra rytm när det gäller läggdags och morgonrutiner.
  Ge barnet lugn och ro med tydliga ramar. Prata till exempel om vad skoldagen kommer att innebära och vem som hämtar efter skolan.
  Ge barnet färre eller kortare lekträffar, så att det finns utrymme för att smälta skoldagens intryck, och tid att bara vara hemma och koppla av.
  Skapa utrymme i familjens kalender. Vid skolstart bör antalet aktiviteter efter skolan och på helgerna begränsas, det ger utrymme för familjetid i bekanta omgivningar.
  Ge barnet tid att anpassa sig. Många barn blir vid skolstarten snabbare trötta, sura eller gråtmilda. Det betyder inte nödvändigtvis att barnet inte trivs i skolan. Stötta barnet och lyssna till eventuella oro hos barnet.